Zelda är fantastisk:)

Zelda gör mig så glad! Tog med Zelda ut till klubben ikväll för att passa på att träna lite när jag ändå skulle dit på möte. Körde lite olika apportövningar, sen lite fritt följ och några inkallningar. Hon gick igång och tyckte det var kul. Helt apropå kom jag på en grej vi aldrig gjort, bara för att testa liksom om hon skulle kunna tänka ut vad jag menade. Jag lade en apport mitt emellan mig och Zelda vid en inkallning. Första gången sprang hon bara in och satte sig bredvid mig utan att ta någon större notis om apporten, jag såg att hon slängde en snabb blick på den när hon sprang förbi. Hon fick varken beröm eller godis när hon kom in utan jag gick tyst iväg och satte om henne och gjorde en ny inkallning och då minsann sög hon apporten på väg in och då blev det fest! Jag jublade och bjöd på älgkött 🙂 Gissa om hon blev mallig! Gjorde om det en gång till och hon gjorde samma sak och såg lika stolt ut när hon högg apporten och kom in. Samma fest blev det sen gjorde jag inte om det fler gånger för jag var rädd att hon skulle tröttna.

Hon är bara för go denna hund och vi har så kul tillsammans. Det är så mycket jag inte kan men ändå gör hon rätt! För de som är duktiga och erfarna hundtränare känns detta kanske inte så imponerande men jag blir lika glad varje gång jag lyckas få Zelda att förstå mig och fortfarande efter 7 år tillsammans med henne känns det som när hon var valp och jag lärde henne sitt=) Lycka!

Svårt att ta snygg bild i kyla och mörker med mobilen=)

5 tankar på “Zelda är fantastisk:)

 1. hihihi duktiga Zelda!! Ja det är sååå kul när dom fattar vad vi menar=)
  Ja det ska bli såå spännande när ni blir med valp, jag håller tummarna att det blir en liten tjej till er i år=)
  Kram!

 2. Det är verkligen så himla kul att träna när man har en sån där toppen dag när det sitter. Man blir otroligt glad när det hajjar vad man menar och glatt utför det =)
  Vad duktig hon var med apporten! Kram

 3. Visst är det väl bara SÅ underbart då hundarna fattar vad det är vi vill, bara så där.
  Oj, här gäller det att hänga med, jag trodde det skulle bli en Border-collie valp, men det blev det alltså inte. Skall bli så roligt att få följa den nya lilla jakt goldisen. Vi håller också tummarna på att den snart kommer.
  Javisst är väl Melwins frilla ”snygg”. Pelle som borstade honom häromdagen ”fixade” till frillan så den låg ner, MEN det gillade inte vår tonårsdotter och rättade till hans look stående igen, ha ha ha. Gör man inget så står den rakt upp av sig själv.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s