Planering

Eftersom jag hoppas och tror att ”vår” valp snart ligger i sin mammas mage och väntar på att få komma till oss 😉 har jag börjat mer seriöst att gå igenom allt hundmaterial jag har och sorterar upp och skriver ner det som jag tror är viktigt. Har gjort en lista med saker som vi ska träna på under första året. Det som ska vara prio ett första året är att inte stressa valpen med för mycket träning och samtidigt är det ju så mycket man vill lära den! Passivitetsträning ska stå som nummer ett åtminstonde, det är en träning som jag lade ner hyfsat mycket tid på när Zelda var valp men jag inser med en såpass mycket mer energisk hund som jakt-golden är, så kommer jag få lägga massor av krut på det! Stadga och inkallning är två andra delar som jag ska lägga ner mycket energi på.

Har börjat att kolla in kurser jag vill gå men det blir nog inte så många första året, året kommer gå nog så fort och jag vill inte ha första året uppbokat med massa aktiviteter. Vi ska ha tid att i lugn och ro finna varann istället för att ”flänga runt” Men jag önskar mig jättemycket en klickerkurs tillsammans med valpen 🙂

Ska under våren åka och titta på jakt-prov och hänga med ut i skogen och kolla på jakt-träning. Det kommer ge mig en bra inblick i hur jag kan träna valpen hemma sen. Nu har jag bara den teoretiska delen från en massa böcker men jag måste få se det i praktiken för att få ordning på allt jag läst. Sen ska jag faktiskt testa sakerna på Zeldisen 😛 hahaha, stackars lilla Zelda-gumman får vara försöks-kanin på det mesta och det är på henne jag lär mig hur jag INTE ska göra 😉 Goa, älskade Zeldisgumman!

Min ögonsten och läromästare, Zelda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s