Släcka kökslampan

Fattar inte att jag inte testa detta förut! Så himla enkel grej egentligen, att släcka kökslampan. Vi har väldigt enkla strömbrytare att slå av och på strömmen till lampor med. Förut när jag funderade vad jag skulle hitta på för trix kom jag på att testa med fingertarget om Zelda skulle haja att trycka till så kökslampan släcktes.  Med skinka och klicker skred jag till verket och det tog ca. 10 minuter, uppdelat med tre mindre vilopauser, innan det satt! Skitkul alltså! 😀

Nu har vi en grej att träna med ett tag framöver, kommando skall tillsättas och så ska vi generalisera så hon kan släcka på alla våra strömbrytare, efter det får vi väl lära henne att tända åxå 😀  Bra för nu har jag något nytt att jobba med för att träna mig själv i timing och frekvens. Behövs innan lilla, snabbtänkta valpen kommer hem 😛 Zelda är ju av den mer långsamma och ”förlåtande” sorten och därför kan jag, utan att det gör så mycket, vara lite slarvig med timingen och det går bra ändå.

Tidigare idag, höll jag på att få en chock när husse frågade Zelda om hon ville med honom ut på en promenad! Detta händer ytterst sällan vill jag påpeka. Så sällan att jag tror jag får ihop promenaderna de gjort under Zeldas livstid, på en hand :O Men de tog en 40 minuters promenad! undertiden låg jag utsträckt på sängen och läste 😛

2 tankar på “Släcka kökslampan

  1. hihi vad kul om hon lär sej släcka o tända lampor, då kan hon släcka när hon vill gå och sova och tända när hon tycker det är dags att gå upp på morgonen=), men hur gör hon det då? Med nosen eller? Och vad menar du med finger target?? ja jag fattar inte som vanligt;)
    Idag ska Älsa pälsa på hälsokoll, jag uppdaterar senare efter jobbet! Eller ringer om du är hemma:)
    Kram=)

  2. Oj, så tiken löper redan nu, gud vad spännande. Håller både tassar och tummar på att en liten tikvalp kommer i sommar. Visst är det roligt att komma på saker som man kan lära sin hund. Släcka och tända lampor, smart.
    Blev lite nyfiken på Zelma som flyttat till din hemort. Vilken Zelma är det? Den Zelma jag tänker på stavade sitt namn Selma och bodde i Mariestad hos Lillemor som fick lämna tillbaks henne till Nina. Tänkte bara att tänk OM det är hon. Eller missuppfattade jag det hela om att Zelma flyttat till sin nya matte och husse nu?

    Kram Christel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s