Massage

Jag, eller rättare sagt Zelda, har den turen att min vän Jill håller på att utbilda sig till hundfysioterapeut. Under utbildningen ska hon ”knåda” så många olika hundar som möjligt och Zelda som har sin spondylos är ett perfekt träningsobjekt för henne 🙂 så idag var Jill hit för att massera Zelda.

Vi började förståss med fika och trevligt hundprat sen blev det dags för massagen. Jag var osäker på om Zelda skulle finna sig i att sitta still när Jill skulle massera eftersom hon inte är van att nån annan än jag knådar henne här hemma, men det var då en helt obefogad fundering! Zelda fullkomligt stornjöt mestadels och lutade sig mot Jill så det var nog inte helt lätt att massera hela tiden. Hon t.om ramlade ihop på golvet utslagen framför henne ett tag 🙂 Jill var väldigt lugn och fin mot Zelda, all massage var på Zeldas villkor och det märktes att hon fick stort förtroende för Jill.

Jill fann fyra trigger-punkter på Zelda som hon reagerade mycket på. Det gör lite ont i mitt hjärta att min älskade lilla tjej har dessa triggerpunkter för det betyder att hon förmodligen gått omkring med långvarig smärta 😦 Men nu är de funna och jag och Jill får tillsammans göra upp en plan om hur vi ska komma till rätta med detta.

Det var väldigt intressant att i lugn och ro sitta bredvid och studera. Jag ser alltid Zelda i ett väldigt nära perspektiv när jag själv masserar henne och då får man ju ingen helhetsbild av henne. Nu när jag satt på håll såg jag minsta lilla reaktion av Zelda och reaktioner fanns det många! men det betyder ju inte att allt hon reagerade på gör ont.

Tack underbara Jill för att Zelda får vara ”ditt skolmaterial” Du kommer bli en jättebra hundfysioterapeut!

Okej, jag sitter väl här då men varför klämmer du så där bak?

Mmmmm, det känns underbart!

Så skönt så jag lägger mig en stund…

…snaaaark

3 tankar på “Massage

 1. Är bara glad över att få använda Zelda! Vi ska få bort dessa trigger punkterna ska du se 🙂

  Tack för att du/ni har förtroende för mig så jag får lära mig!!

  Zelda va en perfekt ”kund” 😀

  kraaam

 2. Åh, vad skönt för henne med massage. Atlas lägger sig alltid efter bara en liten stud och snarkar högt när jag masserar honom, härligt att se hur de njuter av behandlingen.
  Vi vet ju at de har problem med ryggen och att det då finns punkter där de har ont är ju nästan oundvikligt, det viktigaste är att vi gör så gott vi kan för att lindra deras smärta och gör det lättare för dem.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s