Om ditt och datt =)

Gårdagen blev en ”hälsa-på-dag” för mig, Louise och hundarna:P Har bestämt för typ ett år sen att åka och hälsa på Carina och Anders, ett par bekanta, för de hade ett pott-skåp till salu. Ja, de har en massa annat åxå i uthusen (precis som oss) så de funderade på att göra loppis 😛 Ja, i vilket fall som helst så hade de ett gammalt pott-skåp som jag var intresserad av för att ha på badrummet att förvara toapapper i 🙂 Nu gjorde jag iallafall slag i saken och åkte dit! Carina har en snäll Finsk lapp-hund vid namn Alto, som fick hälsa på Ninja. Nyttigt för henne att träffa en massa olika hundraser som är snälla. Zelda var ut och skuttade runt hon åxå men ville INTE leka med Alto.

Ninja är lite harig till en början när hon ska träffa nya hundar.

Men Alto gjorde sig så snäll och liten han kunde så till slut vågade Ninja fram 🙂

Ninja fick syn på en häst i hagen! Den tyckte hon var konstig 🙂

Här är pott-skåpet jag köpte 😛 Lite omvårdnad så blir det fint 🙂

På hemvägen svängde vi in och hälsade på Lina och köpte klickers av henne med finaste Hundtränar-loggan på, vill ju hjälpa till att sprida reklam 😀

Finaste klickern 😛

Sen måste jag bara visa en bild på senaste (och konstigaste) köks-köpet vi gjort 😉 Jag är helt ointresserad av bakning och dessutom helt värdelös! Likaså Jörgen. Det går åt ganska mycket bröd här i en familj på fyra personer med allt som oftast plus-barn i huset. Det blir väldigt dyrt och utanpå det är det svårt att få, speciellt herrarna i huset att äta nyttigt bröd… varje gång det handlas ska det vara olika bröd-sorter för det som den ena äter, äter inte den andra osv.

Förra gången vi hälsade på i Mariefred blev vi bjudna på bröd gjort i en bak-maskin, jättegott! Tänkte inte så mycket mer på det då men när vi nu var där i sommar igen blev vi åter bjudna på detta bröd och samma nu, jättegott! och alla vi i familjen tyckte det. Jag blev hör och häpna (jag gillar inte en massa köks-maskiner som oftast står och samlar damm) superinspirerad! Så enkelt att göra bröd, utan tillsatser och där jag styr exakt vad som ska vara i! På vägen hem svängde in på Netonnets lagershop och införskaffade en bak-maskin!

Mycket nöjd med köpet var jag ju tvungen att testa denna maskin så fort jag kom hem, slängde snabbt i ingredienserna och när Ulf och Carina senare på kvällen kom till oss så fick de smaka av mitt nya ”goda” bröd. Fattade först inte alls, det smakade inte i närheten av vad det gjorde i Mariefred 😦 menlöst med vattensmak 😦 sen kom jag på att jag glömt salt 😉 Jamen dagen efter då! Nu skulle jag väl ändå inte misslyckas med brödet! Denna gång glömde jag INTE salt meeen… jag  glömde hälften av mjölet, suck…

Nu har det gått några veckor och jag har tränat nästan varje dag 🙂 Nu är jag (och resten av familjen) nöjd med brödet! Jag kan äntligen baka nyttigt, billigt OCH gott bröd 🙂 Tack gud för bakmaskinen som ger oss hembakat bröd! 😉

5 tankar på “Om ditt och datt =)

  1. Så du menar ATT det blir gott bröd i en bakmaskin??!! Hmm…ja jag är nog en aning skeptisk..men om DU säger att det är gott så=)..blir en aning fnissig när jag läser att du ”glömde” hälften av mjölet…hmm…jaja det kanske man kan göra?=))). Men tror du verkligen att det ÄR Gud som gjort bakmaskinen??;)
    Har frågat Kenneth om husvagnen och han har inte heller en aning om årsmodell=))) jag ska kolla på papperet när jag kommer hem=) men vilken söt tillbringare/kanna du har bredvid bakmaskinen, den gillade jag=)
    kraaaam=)

  2. Hihi, det är lätt att glömma ingredienser…eller? 😉 Jag har funderat på bakmaskin ibland men jag är också lite allergisk mot en massa köksmaskiner, mest för att jag inte har plats för dem nånstans.
    Hoppas du snart får kläm på brödbaket!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s