Kurs igen=)

Så har vi då varit på kurs igen 😛

Idag var det brukshundklubbens valp/unghundskurs vi var på. Jag och Lina hade glömt att vi detta kurstillfälle skulle samlas i Torsby, så vi träffades vid klubben och gick en promenad med våra vuxna vovvar innan kursen. Men när ingen dök upp vid klubben kom vi på att vi inte skulle vara där 😉 Skyndade oss in till Torsby och slöt upp med de andra för att gå en: gå-fint-kopplet-och-sköt-dig-promenad med vovvarna. Det blev ett lite långt träningspass för lilla Ninja som bara är 5 mån. men hon grejade det ändå. Inte för att hennes fysiska energi tar slut men att vara 5 månader och gå på full koncentration i kanske 30 min (har inte koll riktigt på hur länge promenaden tog) är mycket begärt. Jag kan ju inte heller sluta träna mitt i promenaden för då blir det ju dålig träning om jag helt plötsligt låter henne göra vad hon vill (dra) i kopplet. Vi fick två mindre pauser iallafall så hon fick koppla av.

Efter prommisen satt vi och myste i solen med fika, härligt! och hundarna fick vila i bilen. Det tog inte länge förns Ninja fått ny energi 😀 Efter fikat körde vi inkallningar.  Ännu ett kul kurstillfälle! 😀

Jag och Lina var fortfarande träningssugna när kursen var slut så vi åkte hem till henne och tränade burlekar. Det blev mycket bra träning! När jag tränade med Ninja så fick Zaphod ligga i sin bur och titta på oss och fick en massa belöningar för att han var lugn och tyst. Sen gjorde vi tvärtom, Ninja fick vara i buren när Lina och Zaphod tränade. Den här träningen tror jag stenhårt på! Så himla bra träning att bara kunna ligga och inte göra nåt när nån annan tränar!

Vi kunde inte träna speciellt länge för det märktes rätt snart att både mattar och hundar var tröttare än vi trodde efter dagens kurs 😉 Men korta träningspass med bra innehåll är bättre än långa av dålig kvalité 😛

Zelda kör sin vanliga stil på klubbens plan 😉

Lina och Zaphod tränar.

När man kommer hem ska det allra sista av energin kramas ur!

Skönt när den lilla somnat så man får ha kvalitetstid med lill-husse ifred.

4 tankar på “Kurs igen=)

 1. Jaa jag hade tänkt gå i idè;)
  Vad duktiga ni är o träna!!!! Och det ger ju resultat har jag förstått=)) (braaa Annica att du fattar ”nåt”;)
  Jag försökte kommentera förra blogginlägget men se det gick inte..trodde jag var ”portad”=)
  Vilka sköna bilder på busfian när hon anfaller Zelda..
  Ha en skööön helg!!

 2. Börjar verkligen bli beroende av våra träningsträffar! Det är så kul, och härligtnär det går framåt! Ses på måndag 🙂

 3. Hej! Skoj med kurs! Jag önskar jag tränat burlekar med Atlas när han var valp, det värsta han vet är när nån annan hund gör nåt skoj och han inte får vara med. Tänk vad lydig Ninja kommer att bli med all din träning, du är så flitig =))
  Trevlig söndag! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s