Regnig miljöträning

När jag jobbar natt tar Jörgen med sig Ninja till sitt jobb på morronen och jag åker dit och hämtar henne när jag slutat. Så var det idag, men innan jag och Ninja åkte hem passade jag på att gå en miljöträningspromenad inne i city trots ihärdigt regn.

Det fanns en massa intressant idag att kolla på, en arbetsgubbe stod halvt under vägen och grejade med nå´t, det var lite läskigt att kolla på en halv gubbe!  En vägmaskin kördes upp på en trailer och det skrapade och dundrade högljutt och några andra gubbar fyllde i asfalt i några hålor. Oj, vad mycket det finns att titta på för en nyfiken valp och inte får man dra i kopplet heller.

Det tar en himla tid att träna att inte dra i kopplet då jag stannar vid varje tendens till drag och vi går inte framåt förns kopplet är slakt. Men idag tyckte jag hon skötte sig riktigt bra ändå, visst många stopp blev det men vi kom ändå ganska långt på 35 minuters promenad. När jag har klickern med mig (vilket jag inte hade idag) får jag ett lite för fint gående vid sidan då hon mestadels går och tittar på mig för att få belöning. Det ser ut som en dåligt utförd linförighet. Jag vill ha ett lagom fritt gående där hon kan nosa och titta runt lite ledigt, men ändå inte dra i kopplet och det fick jag mer av idag när vi inte tränade med klicker och inte hade godisbelöningar. Enda belöningen var min röst och att hon kom framåt om hon inte drog.

Vi passade på att gå in på Ingelas R: klippsalong för ännu mer miljöträning, vi satt där en stund och tittade på när Ingela jobbade tills Ninja var lugn och satte sig ner 😛 Tack Ingela för att vi fick komma in och torka upp lite  😉

Sen åkte vi hem till Zelda som låg och sov skönt. Hon gillar INTE regnväder och var nog glad att hon slapp prommisen för hon ville inte ens ut och kissa när vi kom 😛

Gallertrappor är inte läskiga för en Ninja, men det tyckte Zelda när hon var liten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s