Tazzen till veterinär

Idag har jag varit till Sunne veterinärstation med Tazzen.

Har funderat några veckor på detta, men nu ville jag inte vänta längre. Det har varit lite svårt att veta om han egentligen är sjuk eller vad det är, för det har varit så diffusa problem. Men igår började han även nysa så då kände jag att nu är det dags.

Han har helt enkelt magrat ur rejält och varit allmänt småhängig, de sista veckorna har han inte alls gjort annat än sovit och han har ingen större aptit 😦 Alla symptom har kommit så smygande så man har ju inte riktigt kunnat sätta fingret på om han verkligen ÄR sjuk och isåfall av vad.

Veterinären klämde, kände och tog blodprov. Hon höll med om att han var onödigt tunn och han hade åxå lite vätskebrist. När de sen kollat blodprovet så såg det mesta bra ut förutom att det tydde på att han hade en infektion i kroppen. Av vad? ingen aning men vet. sa att det skulle kunna vara en lindrig släng av kattinfluensa eftersom han nyser åxå. Hon ville åxå skicka iväg prov till Uppsala för undersökning om han kunde ha nåt fel på sköldkörteln för då kunde det tydligen bli sådana symptom, så det är nu gjort och det blir att vänta på svaret…

Han fick antibiotika, kortison och vätskeersättning och så rekommenderade hon en viss burkmat som visst skulle vara väldigt välsmaklig hos kräsmagade katter 🙂 så det köpte jag med några burkar för att testa.

Nu hoppas jag att gammelgubben ska krya på sig och bli pigg och matglad igen och att provet visar att han inte har fel på sködkörteln. Men OM han har det så finns det medicinering 😀

 

 

3 tankar på “Tazzen till veterinär

  1. Goa Tazzen=) hoppas att det ”bara” är en släng av snor=)…Sigge nös ju för bra längesen, och jag var till Vet men det var inga fel på honom….mager har han aldrig varit! Han hade ju förhöjt njurvärde förra året men det var kanon nu=)….jag bytte foder och sen dess har han slutat nysa….jaaa ¨klart att fodret ÄR dyrt;))
    Håller tummarna för Tazzen=)

  2. Stackars tazzen! Hoppas han piggar på sig. Han är så himla fin med den svarta huvan. Jag har alltid haft en speciell kärlek till vita katter, skulle vilja ha en hel vit nångång.
    Ha en bra dag! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s