Träning i grupp.

Lina hade slängt ut en fråga på facebook om nån ville komma och träna hund idag kl.10.00. Självklart tänkte jag, bäst att passa på när man är ledig 😛 7 ekipage sammanlagt, blev vi som träffades 🙂  Jag tog endast Ninja med mig för det är hon som behöver den sortens träningen bäst. Att ha så många hundar och mattar runt sig, varav några av vovvarna är hennes lekkompisar och samtidigt vara lugn är väldigt svårt för en lycklig golden-tjej.

Ninjas träning för dagen blev ingen momenträning alls, utan jag lade all fokus på att hon skulle kunna vara lugn bredvid mig, inte skälla, inte studsa, inte hoppa rakt ut i kopplet. Pipa och skälla gjorde hon inte tillsammans med de andra men det gjorde hon i bilen när vi kom dit, så det tog en stund innan hon var tyst och fick komma ut. Hopp och studs rakt ut i kopplet däremot är något vi måste lägga stor vikt vid. Hon är verkligen en överlycklig tjej!  Jag har tränat henne tidigt på att om jag sätter mig på huk så är det ”vila” och passivitet som gäller och det funkar riktigt bra, hon brukar komma in vid min sida och lugna ner sig då. Så gjorde hon även idag men så fort jag stod upp blev det desto svårare och hon gick upp i varv. Men på det hela taget är jag riktigt nöjd med träningen! Några dåliga mobilfoton hann jag ta 🙂

Jag vill ju leka med dom andra!

Eftersnack.

3 tankar på “Träning i grupp.

 1. Vad himla kul att kunna träna tillsammans:) hahaha jasså kängurun vill studsa i kopplet också=))) ja det är inte lätt när man är fylld av livsglädje o energi=)

  kram!

 2. Det är precis som du skulle beskriva Nilla. Exakt samma problem har vi, rakt ut och rakt upp är Nillas favorit. Fattar inte hur hon lyckas studsa så jäkla högt, typ två meter rakt upp är inte ovanligt.
  Passivetetsträning är det vi lägger fokus på även här, vilket inte är så lätt, inte så himla kul att träna heller, men så nyttigt. Men som sagt inte så lätt när man har sån energi och livsglädje, och forfarande är iaf Nilla så otroligt valpig. Men det är väl bara att kämpa vidare med de små studsande racer råttorna och förhoppningsvis blir det ordning på dom med nån gång…..
  Ha det bra

 3. Vad roligt med hundträning, det är verkligen speciellt att träna med unghund och lära in all vardagslydnad. Det är så kul tycker jag!
  Kan förstå tjusningen med att åka på husvagnssemester så HELA familjen med hundar och allt kan följa med men det är absolut inget för mej 🙂 Jag är nog lite för bekväm av mej …men däremot tycker jag om att resa inom Sveriges gränser. Vi har så mycket vackra och trevliga platser i det här landet att man inte alls behöver åka utomlands för att det ska bli en bra semester.

  Önskar er trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s