Ännu en underbar dag!=)

Dagen började ganska grådaskig men precis när vi gick ut sprack det upp till gnistrande solsken!

Zelda blir stel av för många långa promenader så idag delade vi upp promenaderna så husse gick en mindre och lugnare promenad med Zelda och jag tog en lång promenad med Ninja. Syntes redan igår på promenaden att hon inte var lika alert och jag förstod att hon var på väg att bli stel. Igår kväll när hon vilat så tog det tid för henne att resa sig upp så jag bestämde då att hon skulle få ta det lite lugnare några dagar.

Jag är så glad för minusgraderna som kommit tillbaka och för skoterförarna som kört omkring så vi fått helt underbara promenadsträckor att gå på 🙂 Ninja behövde knappt alls gå i koppel idag. Vi gick över sjön, genom skog och över gärden.

Fick många frivilliga ingångar att belöna. Man blir så glad av fröken fräs! När hon kommit en bit bort, antagligen vad hon anser FÖR långt bort vänder hon som på en femöring, kommer rusande som en gasell och slänger ner rumpan på vänster sida 🙂 Visst inget som är tävlingsmässigt korrekt eller snyggt men ändå, det är frivilligt och fyllt av glädje. Får börja att sortera ut och shejpa fram ingångarna som jag vill att de SKA se ut, hittils har jag belönat allt bara hon gått in och satt sig på rätt sida. Kanske plocka fram klossen igen och se vad vi kan få 😛

Vi tränade åxå på vanliga inkallningar och där kan man se att hon gått ner ett snäpp kunskapsmässigt, tidigare har hon kommit som en blixt direkt, nu kan det ta några sekunder innan hon reagerar. Kanske hänger ihop med åldern? hon har ju även blivit lite lätt-skrämd för en del saker som hon tidigare inte noterat så jag anar att  hon är inne i en utvecklingsfas.

När Zelda är med på promenad har inte Ninja tid att ge mig lika många frivilliga beteenden utan hon har fullt upp med annat, som bus t.ex 😉 så det är bra att dela dem då och då.

4 tankar på “Ännu en underbar dag!=)

 1. hahahaaaa vilka ÖRON hon har!!!!! Jag tycker Bollnäs har stora öron men där ligger hon i lä=)))))) ser sååå kul ut på bilderna där hon flyyyyyyger fram med öron o ben=)))) ja visst var det underbart idag, gick först i skogen med mina i morse över en timme sen när vi kom hem från torpet så tog jag med dom inklusive kenneth ut på sjön och jag hade sparken med, vi o vovvorna åkte spark o kenneth pratade med folk….då tyckte han att han gått en långis;) men nu är dom så där skönt trötta=) även kenneth;)
  Är sååå tacksam att Älsa tål våra vändor…än så länge!

 2. hello igen, kan du inte skicka dom två sista bilderna i detta inlägg till mej i orginalstorlek? Jag vill prova att beskära dom….testa lite bara=) snälla TACK:))

 3. Hej,hej
  Känner igen det där med inkallningen, även Nilla som kommit in som blixten, är inte alls så snabb som tidigare. Har även märkt att hon testar vart gränserna går, hon är helt enkelt i en slyngelålder….enormt påfrestande litet monster för min stora hund, stackarn. Svea är alldeles för vek och säger inte ifrån. Har hänt att Nilla släpar Svea över vardagsrumsgolvet i örat….numera håller sig Svea gärna runt mig på promenaderna för Nilla är just nu värre än en piraya……
  //Madde

 4. Hej! Atlas klarar inte heller för många och långa promenader längre. Bäst är det att han får lufsa i egen takt men man kan inte gå hur långt som helst för då finns risken att han blir stel 😦
  Tjusiga rejsbilder på gasellen 😉
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s