Tjejprommis + husvagnstesting ;)

Igår kom ett gäng tjejer hit och vi tog en promenad runt Velen. Ca. 2 timmar prommis i sol med trevligt sällskap och underbar vinter 🙂

Fotograf: Jessica Andersson

Ninjabuset lyckades hoppa upp och stjäla min mössa :/ Fotograf: Minns ej 🙂

 

Inatt har jag och Louise ”testsovit” husvagnen i minusgrader 🙂 Till veckan kommer det en kompis till mig ifrån Dalarna som jag inte sett på 7 år kanske? Alldeles för länge sen var det iallafall.

För att hon ska bli minst störd (vi har inget gästrum) tänkte vi att husvagnen ska få fungera som gäststuga men jag vill ju först sova där själv så att man vet att hon inte kommer frysa ihjäl 😉

Minus 10 grader ute och när vi vaknade var det endast plus 11 inne! Lite kallt att stoppa ner tårna på golvet då. Trodde inte att det blivit så kallt för det kändes så varmt och skönt under täcket. Jag hade snålat för mycket på värmen och hoppade snabbt upp och drog på mera. Satte igång kaffebryggaren och när vi åt frukost där ute var det plus 18 i vagnen och betydligt behagligare 🙂 Kallt på golven och drag från dörren men det får man väl räkna med när det inte är en riktig ”vintervagn” vi köpt. Den är ju inte menad till annan camping än vår, sommar och höst men om det funkar hyfsat ner till 10-15 minus är det ju helt okej och det är ju kanon om man kan använda den som gäststuga delar av vinterhalvåret åxå 🙂

Jag är så himla nöjd med denna vagn och jag håller på att vänta ihjäl mig på när man kan dra i väg med den. Finns ju en del som ska fixas med den till våren innan den är fricamping-redo. Solpanelen skall installeras och batteri så att vi får 12-volts ström i den utan att vara kopplad till bilen.

Några sprickor skall tätas så att det inte går in fukt i den. Fukt i vagnen är nåt jag inte vill ha!

Kopplingarna till gasolflaskorna skall bytas ut då det suttit flaskor som inte har svensk standardanslutning i den. Vagnen är ju en Hollandsimport så det är ju en del fix med den på grund av det men å andra sidan var den ju ca 20-25 000 billigare än om vi köpt en ”svensksåld”

Sen! Efter detta kan jag dra till fjälls med den 🙂 Vi är ett gäng tejer som planerar att åka iväg med några vagnar och campa där vi helst får vara alldeles själva och sen gå dagspromenader på nåt fjäll, ”höra” tystnaden och bara njuta!

1 tanke på “Tjejprommis + husvagnstesting ;)

  1. Det har verkligen varit härligt väder dom här dagarna!! Kanon att ha husvagnen som gäststuga när man inte har gästrum 🙂 Jag skulle också gärna åka till fjällen nångång, det är en sån frihetskänsla på nåt sätt.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s