Dj-vla väg! inkallningar & lek

Har precis kommit in efter dagens promenad. Vi bor ju vid en 70-väg. Denna 70-väg är dock en av världens snabbaste! 😦 Tyvärr är jag tvungen att använda den vid mina promenader för att ta mig fram till där jag vill gå. Speciellt vintertid har man ju få möjligheter att gå annat än på vägen. OM jag kunde välja bort den så skulle jag aldrig gå på den vägen.

Idag var jag på väg söderut för att kunna vika av ca. 1 km. längre fram för att komma åt skoterspåren som går över sjön. Jag har sagt länge här hemma att det börjar kännas läskigt trångt på vägen med all snö och ingen möjlighet att hoppa av vägen när det kommer bilar i alldeles för hög fart. När vi gick så mötte vi en bil och bakifrån mig kom det lastbilar, två stycken. Bilen vi mötte tyckte det blev trångt och var snäll och stannade en bit framför mig för att släppa förbi lastbilarna, efter den mötande bilen så kom en till bil som stannade men den tredje som kom, den kom lite för fort så han bara gled när han bromsade. Han fick köra rakt av vägen, rakt ut i snön för att inte krocka i de andra bilarna. Så kan det gå när man ”glömmer” anpassa hastigheten efter väglaget. Rätt åt honom faktiskt tycker jag för allt gick ju bra med honom, han hamnade bara ute i snön och fick bli uppdragen av traktor 🙂

När vi kom fram till sjön kunde hundarna springa lösa och vi njöt! Det är så fint och trivsamt på isen. Tränade snabba inkallningar med Ninja och belönade med kamp. Det gillar hon 🙂  Hundarna fick busa av sig rejält och ligger nu och sover.

3 tankar på “Dj-vla väg! inkallningar & lek

 1. Jag vet precis vad du menar, vi har också bott efter 70 väg. Här är det heller ingen som håller hastigheten men nyligen har vi fått hastigheten sänkt till 60 men det hjälper väl knappast… Jag undviker i möjligaste mån landsvägen men ibland måste man ju.
  Glömmer aldrig när jag och Atlas nästan blev påkörda av bussen. Trots reflexvästar på både mej och Atlas så ”såg” tydligen inte chauffören oss, så jag fick slänga mej i diket och dra ner Atlas över mej 😦 Då var jag arg! Tur det var snö så vi inte slog oss.
  Vad härligt ni verkar ha haft på promenaden! kram

 2. J så kan det gå , att anpassa farten efter väglaget är det långt i från alla som gör tyvärr, för att inte tala om alla stollar som går svartklädda i vägkanten när det är mörkt ute , häromdagen mötte jag en ryttare med en stor häst, omöjliga att se på avstånd, vad tänker dom på !?

  Fina bilder! Ser ut som vintern håller greppet ännu även om er!

 3. jamen usch vilken väg ni bor vid:(
  Jag såg att du letade kamera….tror det var fr Elgiganten vi fick fr här om dagen och dom hade kameror för strax under tusingen och vad jag fattade så är det riktigt bra kameror….är sugen att köpa en själv…inte för att jag tycker min stooora är nåt problem att ha med på promenader…är såå van nu:) men dom fåå gånger man är på party så skulle jag vilja ha en mindre.
  Hahahaaaa ja okej då…bilderna ljuger lite….det är även kassar från min gardin garderob….mina mycket fiiina antika ”egen”!!!!! sydda gardiner från måååånga år tillbaka har nu fått vila i frid=))))) och jag har även rensat mediciner….men det tar jag en annan dag;) och berättar om alltså;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s