Träning med Lina=)

Idag träffades jag och Lina ute på klubben för att träna. Vi bestämde oss efter kursen i söndags att nu får det minsann bli mer strukturerad träning. Vi har tagit med oss en hel del av Fanny Gotts tänk 🙂

Ingen hund togs ut ur bilen utan att vi diskuterat igenom exakt vad som skulle göras på utsidan bilen. En hund i taget fick komma ut och den som för tillfället inte tränade tog tid. Vi bestämde 30 sekunder per pass. 30 sekunder är jättekort men faktum är att när man tränar, om man vill ha ett fullständigt fokus så är 30 sek. max vad man klarar sen flummar antingen ägare eller vovve iväg! Nu blev det ju massor av 30 sekunderspass men det träningssättet passade mig väldigt bra och så strukturerad behöver jag vara för att det ska bli effektiv träning.

Ninja fick bara komma ut ur bilen och träna om hon direkt efter uthopp från bilen gav fullt fokus på mig, då blev det kampbelöning till träningsplatsen där vi tränade stadga i sitt med frisignal. Att jag tränade stadga beror på att jag och Ninja nånstans under vintern tappat det fullständigt och vi får börja om från början helt enkelt.

Just stadgan känns så himla viktig och den är ju grunden till att gå vidare i träningen inom lydnad, jaktapportering m.m. Har vi ingen stadga så kommer vi liksom ingenvart.

Varje liten tendens till stadga belönades med en godis sen frisignal och kamp. Med detta fick jag belöningsbar stadga och det gick framåt!

Känns så himla bra att lägga upp träningen 30 sekunder i taget och sen utvärdera och göra annorlunda eller göra samma om det funkade!

En jättebra dag som gav mig motivation till mer träning. Har varit lite fundersam över detta med stadgan men nu känner jag nytt hopp! 🙂

Med Zelda tränade jag lite tasstarget. Inga 30-sekunderspass och några krav på fullt fokus m.m. Zelda-tanten är såpass gammal så när hon tränar så gör vi det bara för skojs skull, bara så att hon får känna sig viktig och delaktig. Vi tog en promenad med Zelda och Pejla. Undertiden fick småglinen sitta i bilen och träna på att vara lämnade där.

 

1 tanke på “Träning med Lina=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s