Klåda, våteksem och foder.

Ninjas fukteksem är sakta men säkert på väg bort. Tyvärr så har vi regnväder så vi håller oss inomhus så mycket som möjligt. Jag inbillar mig åxå att ”den vanliga” klådan hon har, den som inte hör ihop med fukteksemet, är lite bättre men för lite för att jag ska känna mig säker. Jag har iallafall bestämt mig för att hon från och med imorrn inte ska få något färskfryst alls på en tid framöver utan hel-barfas för att se om klådan stoppar. När hon gick på Standardts foder i höstas så kliade hon sig inte utan det började igen när vi gick över till Klass färskfoder 😦 Det kanske är att gripa efter halmstrå men jag känner att jag måste testa den här fodervarianten först innan jag kan gå vidare.

Zelda får fortsätta på en Klass, en barf-måltid per dag, för än så länge fungerar hon jättebra på den dieten. Hon har börjat löpa så det blir inget umgånge med killkompisarna på ett tag 😉 Hon ligger mest och slöar och är lite petig med maten för tillfället. Imorron fyller Zelda 8 år! Lilla Tant Zelda hela 8 år! Men vi ska inte fira henne förrän på fredag för imorrn jobbar jag 😦 Tur att hon inte har koll på vilken dag hon fyller 😉

9 tankar på “Klåda, våteksem och foder.

  • Ja, det är tyvärr t.om ganska mycket spannmål 😦 Men jag vet ju faktiskt inte om det är spannmål hon kliar sig av, det är bara en tanke.
   Om det är proteiner så finns ju det massor i Barfen. Vissa ”läror” säger att hundar inte får klåda av animaliska proteiner och isf. är ju Barfen ingen fara men jag vet inte. Det snurrar rätt bra i huvet ang. den dumma klådan 😦

 1. Svårt det där att komma till rätta med. Klåda är inget kul och fukteksem är ju ett helsike att bli av med. Hoppas det blir bättre för henne och att slipper klådan. Grattis Zelda från oss!!

 2. Grattis Zelda på 8-årsdagen. Blev lite sent att skriva det. Men i efterskott då.
  Hoppas att du fick en fin dag.
  Kram från Maria.

 3. Hej på er däruppe!
  Hur är det med er? Är det bättre med klådan/våteksem?
  I morgon är det jaktprov i Ransäter om du är sugen på att komma. Start klockan 9.00. Det kanske var nu du skulle iväg och vandra kom jag på….
  Ha det bra //Madde

 4. Hoppas ,verkligen ni kommer rätta med eksemen. inte kul. Men ang proteinallergi som nämns av dig ovanför så är det inget jag tror är sannolikt. Hundar är sällan allergiska mot naturlig föda, om det inte utvecklat allergi innan de börjas BARFa. När det gäller proteinallergi är det vanligt att det gäller för tillagade proteiner, då molekylstrukturen ändras vid upphettning. En hund som är allergisk mot torrfoder med kycklingprotein äter ofta utan biverkningar rå kyckling. hundar är inte gjorda för tillagad mat helt enkelt.. Men hjälper detta inte så kan man ju förståss inte utesluta proteinallergi…..
  Alltså kort och gott, det är stor skillnad på tillagade och råa proteiner. 😉
  Det är vad Barfläran anser,
  råa proteiner = toppen och det hunden är gjord för
  tillagade proteiner = människorföda…… 😀

  Men jag tänkte, om du endå vill halvbarfa så finns ju Vom Og Hundemat som är spannmålsfritt. Så det finns ju färskfoder utan kaninpellets i 😀 hihi

  Ha det gott!

  • Eksem har hon ju inte, det är bara en vad jag tycker onormal klåda. Hon kliar sig i tid och otid men inga synliga tecken på varför det kliar. Upplever det dock som snäppet bättre så jag hoppas det går över men vet ju inte.
   Jag helbarfar lill-tjejen nu och fortsätter halvbarfa Zelda tills det färskfrysta är slut sen får nog hon åxå gå över till att helbarf. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s