Kurs med Åsa Jakobsson!

Denna helg har jag gått hundkurs. En kurs i avslappning och kontroll med Åsa Jakobsson som instruktör. Denna kurs anmälde jag mig och Ninja till tidigt ifjol höst och som jag längtade mycket till. I vintras när allt var som jobbigast var jag tveksam till om jag överhuvudtaget skulle gå den men bestämde mig tillslut för att genomföra kursen som åhörare och så himla glad jag är idag för det valet!

Det har varit en känslomässigt mycket tuff kurs först och främst eftersom inte Ninja fanns vid min sida som var meningen men åxå glädje över att träffa bekanta som jag inte sett på länge och flera av oss har en tuff tid bakom oss och en del kvar att ta oss igenom. Tårarna brände många gånger bakom ögonlocken.

Kursen handlade om avslappning/kontroll av hund. Men det var som att både människor och hundar verkligen fick en meditationshelg. Att få prata känslor, möta andra med svårigheter bakom sig och ventilera med varann i en lugn och fin miljö, helt utan stress blev för mig det mest givande och totalt oväntade denna helg.

8 ekipage med hund och 13 åhörare på en plan och alla föll in i ett sakta tempo, eller låg helt avslappnade. Underbart!

Åsa är en underbar instruktör med ett stort etiskt tänk runt hunden som individ. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden har möjlighet att med en annan hund gå kurs för Åsa.

Att jag inte valde att istället gå kursen med Zelda beror helt enkelt på att hon inte behöver denna kurs, Zelda är hunden som ger avslappningen ett ansikte. Med henne har jag andra planer och hoppas på att kunna gå en kurs till hösten som jag tror passar henne som handen i handsken.

Tack Lina, Hundtränaren, för att du fixade att Åsa kom hit!

3 tankar på “Kurs med Åsa Jakobsson!

  1. Pingback: Helgkurs med Åsa Jakobsson | Hundtränaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s