Keep, Fjodor och juvertumör.

Men hej och hå vad jag INTE bloggar 😉

Men alltså tiden har bara flugit fram och jag får mig inte för att blogga, knappt sitta vid datorn alls för det är så mycket som ska göras.

Men iallafall för de som inte vet så blir det valp för oss 🙂 Vi hämtar honom om två veckor 😀 Ja, en han! När kullen föddes vid Indragården så räckte det inte till med tikar denna gång heller, verkar vara supersug efter tikar! jag blev lite ledsen först för kullen är halvsyskon till Ninja och jag hade hoppats väldigt på en valp där. Men uppfödaren sa att det fanns en kille till oss om vi ville, och efter en del funderande och diskuterande så bestämde vi att vi ville ha honom istället för att fortsätta vänta på en liten tjej. Vi får väl kastrera honom när han blir vuxen så vi slipper tölet vid Zeldas löp.

För en gångs skull har vi inte ens långt till uppfödaren! ca 45-50 min. bort bor de 🙂

Och så helt plötsligt blev det en massa som skulle göras innan valpen kommer hem så man kan ha lugn och ro och tid att bara ägna sig åt honom 🙂 åååh jag längtar!

När kullen var 3 veckor gammal var vi dit och kikade på dem, skrev alla papper och handpengen betalades. Vi fick även bestämma stamtavlenamn om vi kom på något på K. Till slut lyckades vi allihop enas om Keep. Han heter nu Indragårdens Keep.

Mamma Filippa

Så har det ju åxå tillkommit en annan liten familjemedlem. En dvärgvädur med namnet Fjodor! Såhär ser han ut:

Jag litar inte på Zeldas blickar när hon tittar på Fjodor. Jag är inte säker på att hon tänker: Hej kompis! utan snarare: Mums!

Inte heller Gandalfs blickar känns helt säkra…

Torsdagen den 28:e juni åkte jag och Louise till Solstadens veterinärklinik i Karlstad för att kastrera Fjodor och göra en seniorkontroll på Zelda. Att vi kastrerar Fjodor beror på att han har en tjejkompis, vilket snabbt kan resultera i massor av kaniner! 😉

Fjodors kastrering gick jättebra men på Zeldas seniorkontroll upptäcktes en ny juvertumör 😦 3 år sen sist hon opererades för det. Vi gjorde en lungröntgen direkt på henne och hon hade inga metastaser, puh! Eftersom blodprov och kisseprov redan tagits och visade att alla hennes värden var bra, bedömde vi tillsammans med vet. att trots hennes ålder var riskerna med en op. ganska små. Det bestämdes att Zelda skulle opereras och eftersom vi snart får valp så var veterinärerna väldigt snälla och tog in henne snabbt så hon ska hinna bli frisk och hel igen innan han flyttar in.

Eftersom jag ville ha en speciell veterinär så fanns det bara en tid kvar att klämma in henne på och det var tisdagen den 3 juni, en dag när jag skulle jobba. Jörgen har dock semester så det blev han som fick följa med henne.

Op. gick bra och än har inga komplikationer tillstött. På fredag ska stygnen tas och jag håller tummarna för att allt ska gå bra och hon är helt återställd när lilla Keep flyttar in 🙂

Jepp, där fick ni en liten redogörelse för vad vi pysslar med och vem vet!? kanske jag bloggar snart igen 😉

6 tankar på “Keep, Fjodor och juvertumör.

  1. wihooo plötsligt händer det 😀 kul att du uppdaterat!!!! Skönt att det inte var nåt mer krångel med Zelda utan ”bara” den grejen som togs bort! Ska bli såå kul att höra vad hon tycker om Keep sen 🙂
    Ja du jag tycker hon o Gandalf ser ”liite” sugna ut på denna där söta Fjodor 😀
    ja nu får du uppdatera lite oftare!!!!!! Såå jobbigt är det väl inte 😉
    kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s