Träff med gänget i Torsby

Så var det dags för träning med vårt ”Elitsatsningsgäng” 🙂

Denna gång träffades vi i Torsby men nästa gång, på onsdag, kommer vi att hålla till i Karlstad. Detta för att vi är ett gäng utspridda på ca. 20 mil med mig och Lina mitt emellan, för rättvisans skull turas vi om att träffas hos varann 🙂

Denna gång fick även Zelda följa med och hon fick göra några dummie-sök, så att även hon fick känna sig viktig och göra något kul. Tant Zelda hon ska bara ha det skönt här i livet. Inga krav, bara kul 🙂

Då Keep är så liten så ligger egentligen största träningen för oss utanför plan. Han ska kunna koppla av med en massa rörelse, fart, fläkt och ljud runt sig. Jag tränar mycket på att buren ska bli ett positivt ställe att vara i, och att man kan ta det lugnt när det tjoar på plan. Jag kan inte bara stoppa in honom i bilen eller buren än och låta honom ligga där för det fixar han inte än.

I gruppen har vi bestämt oss för ett träff-upplägg som jag gillar. Vi går ut en och en på plan och förvaltar över 10 minuter åt gången (Keep mindre som är valp) och då tittar vi andra på den som är på plan och hjälper till i idékläckning, problemlösning, peppning m.m.

Detta gör åxå att vi alla kommer att få en god kännedom om varandra och våra hundar och var vi alla ligger i träningen. Vi kan coacha och hjälpa varann på vägen framåt i träningen!

Träningen med Keep idag gick ut på lek! och genom det höja engagemanget i nosdutt som varit lite slött och det gjorde vi genom att lägga in mer kampbelöning och att jag rör mig i godisbelöningen, då kom nosduttet snabbare 🙂 Utveckla, utveckla!

Andra gången vi var ut på plan körde vi kontakt i baklängesmarsch med godis och lekbelöning. En stor förändring idag är leken! Förut har han varit lite avvaktande och mesig i kampen och det har inte varit några problem att få honom släppa på tack! Idag ville han inte släppa, utan jag fick stundtals montera ut trasan ur munnen på honom och han snodde trasan ur bakfickan på mig som syns på filmen 😉 Bra! Då har vi börjat få ett värde i leken! Gillas!

Underbara tjejer, härliga hundar, superväder, smarta konversationer och fika! Vad mer kan man begära?

En liten film med dålig kvalité. Blir så irriterad, när jag ska pilla med en film i Movie maker måste jag konvertera om den från mow-film som min kamera sparar den i, och konverteringen försämrar kvalitén avsevärt 😦

Varsågoda, här kommer mitt och Keeps embryo till fria följet! 😉

4 tankar på “Träff med gänget i Torsby

  1. Oj,oj, oj vad flitiga ni är…när kommer ni till Karlstad och vart skall ni träna?? Kanske kan komma och säga hej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s