Lite träning på måndag förmiddag

Ikväll och hela dagen imorron jobbar jag. Kommer inte kunna träna något förrän på onsdag med elitsatsninggänget. Iofs. tycker jag det är bra för Keep att ha sina dagar att bara helt vara valp.

Men det är himla kul att träna denna lilla krabat så imorse gick vi ut och tränade följsamhet/uppmärksamhet med lekbelöning i baklängesmarsch igen. Samma som vi tränade igår och idag var han riktigt het! Fick många studs-hopp efter mig 😉 Sen var bebisen trött och han sov en längre stund när jag pysslade här hemma.

Efter sovstund var det dags för några micro-pass gripande som hamnade på film. Jag kan lugna er som eventuellt tror att jag övertränar valpen, att vår träning idag kommit upp i max 5 minuter effektiv tid 😉

Filmar mer och mer våra små träningspass, det är lärorikt i flera syften. Jag ser vad jag bör ändra på i min träning, mina misstag eller vad jag faktiskt gör bra. När jag tränar är jag så fokuserad på hunden och jag missar helt enkelt vad jag gör själv, timingen, hur jag levererar belöningar m.m. Dessutom är det jättenyttigt för mig att ”tvingas” se på dessa filmer då jag verkligen har svårt att höra och se mig själv. Och så dj-vla SUR jag ser ut, jag lovar jag känner mig glad! 😉

13 tankar på “Lite träning på måndag förmiddag

 1. hihi hej på dej suris 😉 nej då du ser ju bara koncentrerad ut 😀 och du låter ju glaaaad 😀
  vad duktiga ni är du o Keep 🙂 tänker på vad många sa förut….du ska ALDRIG leka kamplekar med din hund för då kan den börja bitas 😉 😀
  kram på er!

 2. Vad duktig lilla Keep är! Hur gammal är han nu? Idag försökte jag också träna på gripande och att Kip ska hålla ordentligt, nästan dra apporten bakåt när jag håller. Det var svårt! Han släpper lätt och fattar inte riktigt… Nu försökte jag kasta apporten men nu fanns inget intresse allt, suck… Vågar knappt kolla på mina filmer, haha. Inget kul alls, men det är nyttigt 🙂 förresten, vilket foder använder du?

  • Det kan funka att få bättre grepp genom att kampa.
   Zelda äter Barf fullt ut och Keep äter torrfoder som han åt vid uppfödaren men jag håller på att ge honom smakportioner av diverse kött och grönt och färskfryst, för att han ska gå över på en blandning av Barf och färskfryst, så vi slipper torrfodret.

 3. Tjenare, tänkte bara skriva och säga att jag tycker det är väldigt trevligt att läsa om dig och keep. Jag har hans bror Kvick.
  Fortsätt så! Vi följer dig med spänning. 🙂

  Pernilla

 4. Duktiga ni är! 🙂

  Du, skulle du vilja hjälpa mig lite i jaktgoldendjungeln? Jag kan ju ingenting och du verkar ju ha koll och veta vad som är bra och inte bra osv.

  • Men alltså du är seriös med jaktgolden! ME LIKE! 😀 Hör av dig bara så kan jag försöka hjälpa dig. Jag vet ju inte supermycket men jag visste vad jag ville ha. Dessutom har jag fått ett litet kontaktnät uppbyggt, av jaktgoldenmänniskor och då kan man fråga om råd 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s