Bakbensrörelser

Jamen vi kör väl en till film 😉 En regnig, ledig inomhusdag är som gjord att använda till bebisträning! Fast mestadels har det blivit soffmys 🙂 Vi har tränat flera pyttesmå pass på bakbensrörelser. Har det inte varit det ena så har det varit det andra och med andra ord har jag varit en dålig tränare så det har inte blivit direkt enkelt för Keep.

 1. Jag har inte stått redo med klicker och godisar när Keep bjudit och därmed hunnit tröttna innan jag fipplat färdigt! Man har inte många sekunder på sig med en valp! Ajabaja på mig!
 2. Jag har varit ofokuserad och då får jag en ofokuserad valp!
 3. När Zelda har velat vara med har jag inte haft någon bra plan på hur jag går till väga med två hundar framför mig! Vad ska gälla för henne när jag tränar Keep?

Men det är nyttigt åxå! Jag har fått fundera och diskutera med Lina och tagit nya tag!

Förutom Zelda som störning fick jag till sista passet ganska bra och nu syns det att han börjar förstår att det är bak som lönar sig att flytta.

Lina påminde mig åxå om att inte ”fastna” i fri-signalen. Det blir lätt att man har ett och samma rörelsemönster när man ger signalen och att det blir kroppsspråket och inte ordet som sen blir signalen för hunden! Därför provade jag att röra mig nu när jag filmade men jösses vad svårt det var! En så enkel sak! Jag kände direkt i min kropp att den stannade upp när jag skulle säga fri! Hmmmm, det DÄR måste tränas!

Råkade klicka några gånger på ett av morgonens pass när han lyfte upp ett bakben på grytan, därav de höga vänsterbenslyften 😉 Jag får sortera bort dem så småningom.

4 tankar på “Bakbensrörelser

 1. Duktiga ni är 🙂 Han är ju för söt!
  Julius får alltid ligga ”platsliggning” och titta på när syrran tränar. Myycket nöjd över att inte behöva röra en fena för godis ;).

 2. Visst är det underbart med valp, men liite vila:D
  Det är ju inte alltid enkelt att få till det varje gång, men jag tycker det ser ut som att ni ändå lyckas vääldigt bra:) Underbart!

  När jag tränar mina hundar brukar det vad samma ”dielmma” här. Bägge blir taggade när jag kör den ena, men då brukar jag också ge dom en ”uppgift” som ex, platsliggning och ibland binder jag upp den ena hunden och de blir faktiskt rätt bra taggade på det 🙂
  (Annars funkar det inte alls här:p)

  • Javisst är det underbart! Keep har vi verkligen kunnat njuta av för han är inte så brutal som de andra valparna vi haft 😛

   Ja, jag måste fixa en bra rutin runt Zelda vid träning av Keep för det blir alldeles för stor störning 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s