En hektisk vecka med många känslor avslutad.

Veckan vi har bakom oss har gått i kulsprutetakt!

I tisdags åkte jag, dottern med kompis Emelie och hennes mamma, till Stockholm för att ha minisemester och flickorna skulle på konsert i Friends arena och se sina idoler One direction.

Vi stannande till på torsdag. Vi hade det jättemysigt och trevligt och resan kunde ha varit helt underbar om inte Keep samtidigt blivit sjuk så jag fick gå med oro hela onsdagkväll. Jag har faktiskt ingen aning om vad felet på Keep var men Jörgen hade åkt hem till hundarna på onsdag vid lunch för att ta med Keep till jobbet så han fick tillbringa eftermiddagen där. Keep hade betett sig slött och ovillig att röra sig men Jörgen tänkte inte så mycket på det först men när han överhuvudtaget inte ville ut ur bilen och bara låg still och såg trött ut så förstod han på allvar att något var fel. När de kom hem på eftermiddagen fick han lyfta Keep ur bilen.

Jörgen ringde mig så vi bestämde att han skulle åka till Distriktsvet. i Sunne. Jag var rädd för att benbitar, stenar, plast, pinnar eller annat fastnat i mag/tarmkanalen eller magomvridning. Jag var fruktansvärt nervös för hela tiden satt ju jag i Stockholm helt maktlös och inte visste vad som hände. Timmarna kändes som dagar innan Jörgen ringde mig efter veterinärbesöket och jag kunde andas ut lite iallafall, då det inte var livshotande.

Jörgen hade burit in honom till vet. där bara låg han helt still så vet. hade förstått att det var en hund med mycket smärta men var?? Han hade fina slemhinnor men eventuellt lite ljusa, hull och allmänkondition i mycket gott skick och vet. hade skrutit över en fin hund och ändå så ont!? Vet. hade röntgat först mage och tarmar och allt såg normalt ut. Inget som satt fast eller verkade kunna ge smärtor. Men när de hade pillat och vänt och vridit lite på honom märkte de att han gav reaktion på höger bak eventuellt uppe i höften/länden/ryggen och han ville inte stödja på benet, så de bestämde att röntga mera.

Ryggrad, höfter och ben kollades men hittade absolut ingenting! Inga frakturer, inga pålagringar, inget alls som skulle kunna ge smärtor. Så efter en mycket grundlig undersökning gav hon Keep antiinflammatoriskt och smärtstillande och skickade hem dem och sa att om det blir värre eller är samma under natten eller dagen efter så skulle de åka till Karlstad för hon kunde inte göra mer. Jörgen åkte hem, fick honom till att kissa och bajsa sen provade han att ge Keep lite mat men han till och med spottade ut falukorv!! Då bäddade han ner Keep under en filt och där sov Keep tills dagen efter. Jörgen hade vaknat morgonen efter av att Keep gnydde så han ropade lite på honom och då hoppade Keep upp och sprang på alla fyra benen precis som om inget skulle hänt och allt var som vanligt! Vet. hade ringt Jörgen senare på dagen och frågat hur han mådde och blev väldigt förbluffad när hon fick höra att det inte fanns spår av smärta kvar.

På torsdagkväll kom jag och Louise hem från Stockholm och kunde inte märka något av den smärta Keep hade haft dagen tidigare. Samma pigga Keep som man är van att se. Och kanske lite piggare åxå då vet. ordinerat vila så hade han ju inte fått gjort något alls och bunkrad energin började märkas 😉 Vi tog det lugnt på fredag åxå men jag kunde inte märka ett enda spår av någon smärta så på lördag ”släppte” jag honom fri på eftermiddagen och han fick härja och leka ute som vanligt så han fick springa av sig ordentligt och vi tränade lite ute i trädgården.

Har nätshoppat och skickat efter lite nya hundgrejer och leksaker. De har börjat droppa in med posten och jollybollarna vi köpt blev en riktig hit. Kanonbelöning! 🙂

pipen2

Jag har absolut ingen aning om vad som kan ha orsakat smärtorna men det mest logiska i mina öron när det kom så snabbt och försvann så snabbt är att han på något vis fått en nerv i kläm. Det går ju inte att se på röntgen.

Fredagkväll tillbringade hela familjen i garaget för att fixa iordning Louise och Dans folkrejsbilar. Lördag och söndag tillbringade vi dagarna på folkrejsbanan i Östmark då Dan körde sin första seniortävling och Louise och hennes kompis Emelie körde debutant. Hundarna var givetvis med. Nyttig träning för Keep men Tant Zelda som är på väg in i skenvalpning var knappt ut ur bilen. Hon ville bara ligga och sura 🙂

bild6

bild4Dan nr: 45

bild19Louise

bild17Emelie

bild14Louise och Emelie

Nu är det måndag. Imorron ska jag iväg med Zelda till veterinär. Hon har fått ett blodöra som snabbt blivit större. Inget akut men vill ändå åka och kolla upp det. Troligtvis ett resultat av Keeps bitande och hängade i hennes öron när de leker. Förutom det så har jag framför mig en betydligt lugnare vecka, som mest består av förberedelser inför helgen då dotter konfirmerar sig.

2 tankar på “En hektisk vecka med många känslor avslutad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s