Ännu mera pengar till vet. :(

Förra veckan var det Keep och idag har jag varit dit med Zelda och hennes blodöra som snabbt blivit större.

De tömde det på blod och sprutade in kortison och hoppas att på att det ska räcka. Om det inte gör det ska vi dit torsdag eller fredag för att sätta dränage. Hoppas verkligen att det klarar sig utan!

Det var hitills den mest ödmjuka och tacksamma veterinär jag någonsin mött! Hon frågade hur gammal Zelda är och jag svarade att hon fyller 10 år nu på söndag och då började vet. att skryta över hur fräsch, pigg och välmående Zelda var för sin ålder, inte ens tendens till tandsten. Inte vanligt att se så fina stora hundar sa hon och frågade vad jag ger för foder. Jag berättade att hon får Barf. Vet. hade ingen koll på vad det var, hon trodde det var färskfryst foder så hon började fråga mer och mer om Barf och jag svarade snällt på frågor om bakterier, ben, vitaminer, mineraler, köttsorter och massa annat om Barf. Hon tittade extra på Zelda och sa att det syns att hon får ett foder hon mår väldigt bra av.

Man kan lätt bli ifrågasatt av veterinärer när de får veta att man Barfar men här var en vet. som verkligen ville lära sig och var intresserad! Känns lite fånigt att ”lära” en vet. som man tycker ska kunna allt men samtidigt fick jag bekräftat av henne det jag redan vet, att de knappt får lära sig något alls under utbildningen om hur hunden ska äta. De får lära sig om torrfoder och den delen bekostas av torrfoderproducenterna!

De är lika indoktrinerade av foderproducenterna som gemena man att tro att torrfoder är det enda och det rätta för en hund och att man inte kan utfodra sin egen hund själv.

När vi var färdiga för att gå tackade hon så hemskt mycket för all nyttig information och hon var glad över att veta lite mer då hon ibland får frågor om råutfodring. Efter det tackade hon mig än en gång och då för att hon fått träffa en så fräsch gammal dam! och det var inte mig hon menade 😉

Verkligen en supergo veterinär! Inte utan att man blir lite mallig över sin fina, goa Tant ❤

bild1

Efter detta åkte vi och hämtade ut paket som Keep beställt 😉 En i mina ögon livsfarlig springer till cykeln. Tycker det ser både livsfarligt och jättekul ut att motionera hunden med cykeln så jag ska iallafall ge det en chans. Tyvärr är den tråkfärgad så innan jag monterar den ska jag lackera den mattsvart 😀

bild2

Två kampisar i fårskinn var åxå med i paketet 🙂

bild3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s