Avståndsbelöning

Det funkar sådär med avståndsbelöning och det är tydligt att Keep inte kan släppa fokus på belöningen. Gång på gång släpper han för att bollen finns kvar i hans hjärna. Dock är jag mycket nöjd över att han faktiskt inte tjuvade på den och det är ett stort framsteg för oss!

Egentligen skulle jag vilja ha trädgården full av leksaker för att avdramatisera och få honom kunna släppa tanken på jollybollen men där är vi inte än, det skulle bli för mycket i hans hjärna och han skulle inte kunna hålla sig. Och han måste ju först förstå principen med avståndsbelöning.

Jag önskar att jollybollarna finge plats i min ficka för jag vill inte att han ska veta till 100% att jag åxå har en belöning med mig. Jag kan alltså bara stoppa ner det som får plats och det är typ en skinnkampis och den slår inte lika högt som jollybollen.

Får fundera vidare på det där om jag kanske ska slänga ut leksaker som drar mindre nu i början och vänta med jollybollar tills han kan släppa tanken på belöningen.

Men oavsett, så här långt har vi kommit. Vilket inte alls är långt men en bit på väg 😉

Vi tränade idag även på att kedja så jag lade ihop en längre sträcka fritt följ med att runda och det fungerade givetvis! Problemet sitter helt klart i mitt huvud. Jag tror inte att han kan, att det blir för mycket, att han ska släppa innan belöning osv. och så står jag kvar och stampar och aldrig kommer framåt. Så nu har vi kedjat och testat lite uthållighet (pluspoäng till matte som vågar) men det finns inte på film 🙂

Träningen avlämning står på shemat varje dag! Det är något som ska präntas in i lilla vovveskallen att lämna av till matte är det roligaste som finns!

Så tränar vi givetvis in värdelösa trix åxå 🙂 Det här har sonen lärt honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s