Keep börjar bli trött i kupan ;)

Efter att ha tränat ganska intensivt i några veckor och de senaste 3 dagarna tillsammans med andra hundar och vänner, Louise med Snipe och Susanne med Izzie, på olika platser börjar det ta ut sin rätt på Keep. Han blir fortare och fortare trött när vi tränar och med tröttheten kommer koncentrationstappen. Inte konstigt, lillgrabben är ju bara unghund.

Imorgon skall vi träffas och åka och miljöträna på lydnadstävling i Malung tillsammans med Louise och Susanne sen ska han få en välbehövlig träningsvila i några dagar.

Idag testade jag några kedjor med Louise som tävlingsledare och fick bra information av att när Keep tappar koncentrationen så vet inte jag hur jag fångar upp honom. Där har jag ju tidigare lovat mig själv att bryta, ändå gjorde jag inte det! Skärpning matte! Se till att bryta vid koncentrationstapp och skaffa en bra plan för vad vi ska göra mellan momenten.

Förövrigt är jag mycket nöjd med dagens träning. Platsliggning tillsammans med Snipe. Keep skötte sig perfekt och jag fick många bra belöningstillfällen både inne hos honom och belönade upp honom med superlek. Han låg tryggt med fin förväntan och det är ju bara tredje gången i sitt liv han ligger plats med annan hund så jag är mycket nöjd med honom. Vi tränade även detta igår tillsammans med Snipe.

bild1

Vi körde störningsträning där vi tränade väldigt tätt inpå varann, bollar som flög, hundar som rusar, mattar som tjoar och tjimmar och inga släpp 🙂

Här är kedja på inkallning och upptag med en något trött och ofokuserad hundhjärna och ännu mer vilsen matte 😉 Belöning hos mig och externbelöning hos Louise. Tack goa Susanne för filmningen och tack Louise för all hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s