Funktionsbeskrivning

Idag har Indragårdens J och K-kull blivit funktionsbeskrivna. Mycket intressant då jag aldrig varit med på en funktionsbeskrivning förut.

Tant Zelda var med som resesällskap och det är inte lätt att vara en vattenälskande tant med fukteksem, se en sjö och INTE få gå ur bilen! Efter visst gråt och tandagnisslan lugnade dock tantstackaren ner sig 😦

Sammanlagt 7 hundar som beskrevs, där 4 var ur K-kullen dvs Keeps kull.

Keep skötte sig som förväntat. Arbetssugen, målinriktad, kastade sig iväg ut och fann bytet (dummien) och vände in i full fart med bra grepp men fick de flesta gångerna lockas ända in för avlämning, bralla runt på egen hand är ju lite roligare 😉 Men det är ju inte den delen de kollar på i funktionsbeskrivningen så för den skull spelar det ingen roll. Han har det nedärvda med sig, resten är bara att fortsätta träna som vi gör. Avlämningar, avlämningar och åter avlämningar!

Fågeln? Njae, den var intressant att kolla på men att apportera den!? Nä vet du vad! Jag är glad att han inte helsvalde den, vilket jag var en smula rädd för innan eftersom han Barfas 😉

Plumsade ut i vattnet gjorde han med förväntan men blev lite försiktig när han tappade kontakt med botten. Efter lite triggande vågade han sig på simningen och då släppte allt med en gång och han simmade plant och fint i vattnet efter dummiesarna. Gullepôjk!

Efter apporteringen i vattnet var det lite som att få en annan hund i kopplet. Det märktes tydligt att en gnista tänts inom honom och hur kul han verkligen tyckte vattenapporteringen var!

Sen var det ju så att det efter det skulle testas hur hunden beter sig när annan hund får jobba i vattnet och han skulle då bara vara passiva bredvid… ja det var INTE Keeps melodi 😉 Han tyckte det var sååå jobbigt när nån annan fick göra kuliga saker och så kom hans frustrationspip och studs fram.

Husse var med som fotograf idag. Jag gjorde ett album och lade bilderna i listen ovan under ”Foto” och sen ”Keep”

fikaIndragården bjöd på grill-lunch i solskenet med åska som härlig bakgrundsmusik 🙂

1 tanke på “Funktionsbeskrivning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s