Om oss

Jag, dvs. mamman i familjen är den som bloggar och som står för det största djurintresset  i vår familj. Bloggandet har skett på denna adress förut: zelda.bloggagratis.se Det är djuren den här bloggen till största del kommer handla om. Men ett och annat inlägg om andra saker kommer givetvis att ramla in 😉

Efter att ha ägt hästar i större delen av mitt liv, fick min första häst vid 11 års ålder, så har vi (jag och dottern) tagit time-out från hästintresset sedan de två sista hästarna såldes sommaren 2010.

Känner att det kan vara skönt med andningspaus och helt fokusera på hundintresset. Om det blir nya hästar igen får framtiden utvisa. Just nu känns det skönt att inte behöva skaffa någon som rår om hästarna så fort man vill åka någonstans och det är lyxigt att slippa gå ut och mocka när det är minus 25 grader 🙂

I samma veva som hästarna såldes utökades familjen med en till hund, en liten jaktgoldentös vid namn Nyfikna Ninja och senare på sommaren även en husvagn 😉 Hur stort husvagnsintresset blir får vi se men den är införskaffad för att vi ska kunna resa mer och för att vi ska kunna ta med våra hundar.

Längtan om en vagn har funnits i många år och om ekonomin hade tillåtit hade vi varit husvagnsägare för länge sen. Ja, egentligen har vi faktiskt haft en husvagn i vår ägo för en hel del år sen som min gubbe kom över på nåt konstigt sätt, den var gammal och sunkig så när han blev erbjuden ett bra pris såldes vagnen mot min och barnens vilja 😦 Men givetvis hade han rätt för egentligen vill man ju inte låta barnen sova i en vagn som luktar mögel och det gjorde den! Kanske hade jag bara nån övertro om mig själv att jag skulle kunnat fått bort möglet 😉 Iallafall, vagnen såldes och sen tog det ända tills nu innan den gamla drömmen kunde uppfyllas tack vare att ekonomin blivit bättre och det dök upp en superfräsch vagn till ett kanonpris. Bättre sent än aldrig 🙂 Den är inte stor men det är vad vi får dra med vår bil och B-kort.

Önskan om att åka på kurser, läger, fjällvandringar, hälsa på släkt och vänner eller bara fricamping i all enkelhet vid nån sjö, har ökat i takt med att barnen blivit större. Med vagnen får man en helt annan frihet!

Den kommer troligtvis mestadels användas av mig och dottern då det är vi som bär det största hundintresset OCH husvagnsintresset 😉 men kommer givetvis att användas då och då av hela familjen och då kan det bli trångt om saligheten 😉

Livet blir sällan som man tänkt och vår älskade hund Ninja fick vi bara ha till låns i ett och ett halvt år då hon abrupt rycktes ifrån oss i en tragisk olycka. Det är oerhört svårt att komma igenom den sorgen och mycket arbete med den delen återstår. Hon är så otroligt saknad och tårarna rinner ideligen.

Drygt 8 månader efter vår svåra förlust av Ninja flyttade en liten halvbror till henne in hos oss med namnet Keep. Han är från Indragårdens kennel i Munkfors.

Kurser med Zelda:

Kurser med Ninja:

 • Shejpingkurs, 10 juli. Instruktör: Lina Sundberg, Hundtränaren
 • Valpkurs, Hösten 2010. Instruktörer: Lena Olsson, Caroline Kristianssen, Torsby Brukshundklubb
 • Klickerkurs, Hösten 2010. Instruktör: Lina Sundberg, Hundtränaren
 • Belöningsutvecklingskurs, 3 april 2010. Instruktör: Fanny Gott, Klickerklok
 • Specialkurs apportering, 1 maj 2011. Instruktör: Thomas Stokke, Klickerklok
 • Grundkurs Jaktlydnad/apportering med klicker-shejpingtänk, 13-14 aug. 2011. Instruktör: Tina Cederberg

Kurser som observatör:

Kurs Louise gått med Ninja:

Kurser Louise gått med Keep:

Kurser med Keep:

 • Elitsatsning, 8 dagar vid 4 tillfällen under 2013. Instruktör: Maria Brandel

5 tankar på “Om oss

 1. Hej
  Hittade till er sida via kennel Birdienamnam. Jag har precis hämtat hem lilla Nilla, som är kullsyster med Ninja. Såg åckså att ni bor i Torsby, jag bor i karlstad.

  Såg på era bilder att de är väldigt lika. Jag har som sagt inte hunnit lägga upp bilder ännu på min hemsida, men snart så ska Nilla få sin egen sida där.

  Ska bli kul att följa er och era äventyr. Vem vet, kanske kan vi träffas någon gång och träna med våra små fröknar. Skulle vara roligt att ha kontakt med någon av Nillas syskon.

  Ha det bra //Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s