Det lutar mot valp i år:)

Ni som följt oss genom vår gamla blogg vet att jag funderat på ny hund. Efter att ha funderat och läst och frågat och tjatat med folk runtomkring i några månader så står det nu ganska klart vilken som blir vår nästa ras av hund:)

Det som åxå är klart är att vi ska försöka ”bli med valp” i år. Detta för att jag känner mig mogen för att ta hand om och träna en hund till och framförallt så fyller Zelda 7 år i detta år och jag vill inte att hon ska bli för gammal innan vi tar in ett litet vildstyre:)

Har t.om kommit så långt att jag varit i kontakt med en uppfödare. Ja, eller rättare sagt två men den första som jag helst skulle velat köpa av ska troligtvis inte ha några valpar i år men hon har rekommenderat en annan kennel med bra hundar och som jag känner att där kan jag nog tänka mig en valp ifrån. Dit har jag ringt och det kändes rätt när vi pratades vid i telefon.
Jag vill poängtera att vi inte byter ras p.g.a. att vi inte längre tycker om landseer.
Landseer är och förblir en stor favorit och rasen är helt enkelt underbar. Att det nu blir en ny ras hos oss är mestadels p.g.a. mig för att jag vill utvecklas i mitt hundägande, jag vill jobba tillsammans med en hund med betydligt mera motor och motivation än vad Zelda kan ge mig.

Att det kommer in en till hund i vår familj kommer inte betyda att jag ska sluta träna Zelda, det kommer jag fortsättningsvis att göra men man kan då välja att träna enbart sån´t som Zelda tycker är kul t.ex. spår och vattenarbete.

Den nya hunden kan ge mig det jag vill i t.ex. apportering, sök och lydnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s