Apporteringsträning med Lotta och vovvar

Mina tjejer har inte alls mått dåligt efter Barf-frukosten och verkar inte alls påverkade 🙂 så i eftermiddag åkte vi till Knappåsen och tränade apportering tillsammans med goaste Lotta. Nu är lilla Ninja helt slut och ligger i soffan med huvudet i mitt knä och snusar gott när jag uppdaterar bloggen.

Vi hade jättetrevligt i skogen och jag fick lära mig jättemycket! Jag är helt okunnig vad gäller jaktapportering så Lotta fick lära mig vad saker och ting heter, hur det fungerar och även att vissla! Hahaha, vissla i pipa var minsann inte så enkelt som det verkar 😉

Tant Zelda fick göra samma övningar som Ninja, Olle och Sarek och hon tyckte det var jättekul!

Sarek och Zelda

Duktiga Zelda jobbar som en hel retriever! Bara lite saktare 😉

Här går det desto fortare!

Ninja tittar och lär när duktiga Olle jobbar

Lotta och Sarek jobbar med när-sök

Duktiga Sarek!

Zelda väntar på att få jobba.

Jag kan jag åxå!

Ninjas tur att träna när-sök och det gick ju ganska bra…

…förutom att hon vid signal expoderade rakt upp och knockade min näsa… That hurts!

Hur som helst, trots ont i näsbenet 😉  så var det jättetrevligt och lärorikt! Givetvis hade vi åxå kaffetermosar med och fikade och pratade hund i kvällssolen. Myyyys och själavård!

 

6 tankar på “Apporteringsträning med Lotta och vovvar

  1. Tack för din kommentar! Det hjälper mycket att veta att det finns andra som förstår vad man går igenom. Just nu är tanken på en ny hund helt otänkbart och jag känner nu också att jag inte kommer att kunna älska en hund så mycket igen, eller ens våga…men man ska aldrig säga aldrig för som du skrev så kommer man en vacker dag att sakna det en hund kan ge en. Det är fantastiskt att känna sån samhörighet och glädje tillsammans med ett djur!
    Jag har kommit till den fasen nu att jag inte orkar vara ledsen längre, jag orkar inte tänka på att Atlas inte finns så jag försöker istället tänka att han finns och att han är med mej hela tiden. Jag pratar med honom ibland och om jag vill så ser jag honom. Det kommer stunder när allt kommer över en och då blir det väldigt jobbigt och det kommer det nog vara länge men det får ta sin tid.
    Det är iaf en fröjd att kika in här och se dina härliga hundar på ständigt nya upptåg, de kan skatta sig lyckliga över en matte som du 🙂
    Goa Zelda som jobbar på i sin takt =)
    Kram och trevlig helg på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s