Hundmatboken vs. Natural Dog Food

Nu har jag läst de båda böckerna om hundmat som jag skickade efter för nån vecka sen.

 

Jag tänker inte recensera men ändå ge mitt eget omdöme av böckerna.

Båda böckerna är skrivna av svenska författare och utgivna med inte för många års mellanrum. Natural Dog Food år 2005 och Hundmatboken i en ny reviderad form 2010. Ändå, skiljer de två böckerna sig avsevärt!

Natural Dog Food är den mest heltäckande matboken jag läst hittils. Den tar upp exakt vad man behöver veta om hundens mat, hur en hund är byggd för att äta och vad den bör äta. Den är fylld av information av vilken mat som som är lämplig att ge/inte ge till hunden. En lättläst och mycket informativ bok. Även om man inte tänker att Barfa sin hund är boken väldigt intressant och väl värd att läsa.

Hundmatboken kom jag inte in många sidor i förrän jag fann åsikter tvärtemot vad som står i Natural Dog Food och andra böcker om Barf jag läst! Boken känns gammal, förlegad och omodern angående vad hunden behöver äta och hur den behöver äta, trots att den är 5 år nyare än Natural Dog food. Man kan ju undra vem som är Marie Sallanders uppdragsgivare till att skriva boken? Kan foderindustrin ligga bakom?

Att den också ingår i SKK:s Hunduppfödarserie är ännu mera tragiskt! Jag tycker inte det är rätt att SKK stödjer en bok som Hundmatboken då den innehåller felaktigheter vad gäller kosten och som bidrar till att gynna torrfoderindustrin på bekostnad av våra hundars hälsa 😦

4 tankar på “Hundmatboken vs. Natural Dog Food

  1. Pingback: Dog foods and certain diets can be problematic for dogs with allergies. »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s